Main Street USA

RunDisney in Amerika afgelast, nog geen duidelijkheid voor Princess Run

Voor Florida is inmiddels het zwaard van Damocles gevallen: het Star Wars Rival Run Weekend wordt geannuleerd in reactie op de uitbraak van het Corona-virus. De gevolgen voor de Disneyland Paris Princess Run zijn nog niet bekend. Ondanks vele oproepen op social media en tot veler frustratie hult Disneyland Paris zich in stilzwijgen.

Vooral boekers die afhankelijk zijn van trein of vliegverkeer kiezen het zekere voor het onzekere en annuleren op dit moment hun boekingen voor RunDisney omdat er voor de vervoersreserveringen onzekere voorwaarden zijn om deze later nog te kunnen annuleren als Disney alsnog besluit om de Princess Run te annuleren.

Het annuleren van de Princess Run is op dit mogelijk onder de uitgebreide voorwaarden die Disney heeft afgekondigd nadat de parken werden gesloten. Als je een reservering bij een Disney Hotel of Resort hebt terwijl de parken gesloten zijn, worden er tot en met 15 april geen wijzigings- en annuleringskosten in rekening gebracht. Het is onduidelijk of Disney de kosten voor het RunDisney arrangement ook terugbetaald of alleen de verblijfs- en toegangskosten van het arrangement.

Als Disneyland Paris dezelfde voorwaarden hanteert als nu gelden bij het geannuleerde Star Wars Rival Run Weekend, dan worden de kosten voor het arrangement vergoed, mits het arrangement geboekt is via de officiële verkooppunten waarbij onder het arrangement wordt gerekend:

  • Registratiekosten (bib)
  • Merchandise
  • Administratiekosten

Boekers die al deels een terugbetaling hebben gekregen krijgen voor het resterende deel een Disney gift card.

Annuleren
Mocht je willen annuleren dan kun je dit formulier invullen op de website van Disneyland Paris. Bellen kan ook naar het reserveringsnummer 0900 34 76 39 65. Houd daarbij rekening met lange wachttijden aangezien Disney begrijpelijk wordt overspoeld met telefoontjes. Er zijn al verhalen van klanten die meer als 7 uur in de wachtrij hebben gestaan.

Disneyland Paris RunDisney Magic Run Weekend 2020
Voor het Magic Run Weekend in September is de verkoop nog niet gestart. Ook heeft Disneyland Paris hier nog niets over gecommuniceerd. Weer kijkend naar de Amerikaanse ontwikkelingen zou het kijken dat de verkoop later pas start.

Hoe denk jij er over?

Inspiratie

Al onze dromen kunnen uitkomen – als we de moed hebben om ze na te jagen.

— Pat Williams