PhotoPass Watermerk

Problemen PhotoPass RunDisney

Na afloop van RunDisney en eenmaal thuis aangekomen ben je natuurlijk superenthousiast om te ontdekken welke foto’s er van jou zijn gemaakt tijdens de runs.

Volgens een bericht op de voorpagina van de website zouden de foto’s online staan vanaf 30 september 2017. Het lukte toen echter niet om een account aan te maken op de site http://run.disneyphotopass.eu , de aangewezen website voor de RunDisney-foto’s. 

Door DutchDisney is op 30 september navraag gedaan over de ontwikkelingen rondom de foto’s. PhotoPass kwam echter met een eenvoudig en beperkt antwoord:

Dear Guest

You bought a Photo Pass in the Run Disney and we thank you for that.

The RunDisney PhotoPass was supposed to be active on September 30, but we encountered some difficulties.

It is only active since October 1st at 17:00. We apologize and invite you to renew the activation of your Photo Pass.

We apologize for any inconvenience and we remain at your disposal for any further information.

Best regards

Customer Service PhotoPass RunDisney

De volgende dag werd het bericht op de voorpagina van de website iets aangepast: vanwege technische problemen zouden de foto’s pas 2 oktober online komen. In de late ochtend van 2 oktober was het inmiddels mogelijk een account te maken en stonden ook de eerste foto’s online. 

Veel bezoekers klaagden echter over het ontbreken van foto’s, in veel gevallen de foto’s van de halve marathon en foto’s die gemaakt waren in de parken. Foto’s die wel online stonden konden ook niet gedownload worden in hoge kwaliteit en zonder watermerk. Die foto’s waren dus feitelijk onbruikbaar.

PhotoPass Watermerk
PhotoPass met Watermerk

Op Twitter en Facebook zijn inmiddels vele berichten te vinden over de problemen rondom de foto’s van RunDisney.

Inmiddels 4 oktober lijken de foto’s mondjesmaat online te komen. Het lijkt echter nog steeds niet mogelijk om de foto’s te downloaden. Wel heeft PhotoPass verduidelijkt dat het voor kopers van de PhotoPass Run of PhotoPass Run+Parks mogelijk is om de foto’s gratis in hoge resolutie te downloaden. Eerdere berichten op de website leken te beweren dat de foto’s alsnog aangekocht moesten worden. Dit is dus niet het geval.

Voordat het mogelijk is om de foto’s te downloaden zonder watermerk moet eerst het winkelwagentje geactiveerd worden. Daarmee wordt het mogelijk om de foto’s te verzamelen, te bestellen en daarna te downloaden. Dit proces moet je ook doorlopen als je een PhotoPass hebt. Het eindbedrag bij de bestelling zal echter 0,00 euro zijn. Vergeet dus niet om de code van je PhotoPass te koppelen bij de instellingen van je account!

Hoe denk jij er over?

Inspiratie

Weet je wat je moet doen als het leven tegen zit? Gewoon blijven zwemmen!

— Dory