Princess Run geannuleerd

Wat iedereen al aan voelde komen, of waar sommigen zelfs om vroegen: de Princess Run van 8 tot en met 10 mei 2020 gaat niet door. Een aantal veel gestelde vragen met antwoorden onder de afbeelding.

Het bericht dat door Disney werd verspreid.

Wat betekend dit als je geboekt hebt?
Alle boekingen voor een los startbewijs (bib) en de arrangementen worden door Disney geannuleerd en terugbetaald voor alle deelnemers.

Gaat het Magic Run Weekend dan ook niet door?
Het Magic Run Weekend in September gaat vooralsnog gewoon door. Dit zal uiteraard ook afhankelijk zijn van de ontwikkelingen rondom het corona-virus.

Hoe krijg je je geld terug voor de Princess Run?
Als je geboekt hebt via Disneyland Paris, dus via de website of via de centrale reserveringslijn, dan krijg je het geld terug via je credit card die je hebt gebruikt om de reservering te doen. Als je via bankoverschrijving of check hebt betaald dan zal Disney contact opnemen om de juiste bankgegevens te krijgen zodat je je geld terug kunt krijgen.
Heb je geboekt buiten Disney om, bijvoorbeeld via een reisorganisatie, neem dan contact op met de vertegenwoordiger van deze organisatie. Zij nemen de stappen met je door wat er nodig is om de terugbetaling te krijgen.

Na de boeking heb ik een andere credit card gekregen, wat nu?
Dat heeft in principe geen gevolgen voor de terugbetaling (op de achtergrond verwijst je oude credit card-nummer, naar jouw nieuwe credit card). Mocht je hierover uitsluitsel willen, neem dan contact op met de verstrekker van de credit card.

Wanneer krijg ik het geld terug?
Disney heeft het momenteel extreem druk. Niet alleen is de Princess Run geannuleerd, maar de afgelopen weken zijn vele reserveringen geannuleerd omdat de parken gesloten zijn. De medewerkers werken zich een slag in de rondte om alle annuleringen correct te verwerken. Het is dus niet precies te zeggen wanneer de annulering wordt verwerkt, waarna automatisch de opdracht tot terugbetaling volgt.

Zijn er annuleringskosten?
Nee. Vanwege de bijzondere omstandigheden heeft Disney ook bijzondere voorwaarden voor de annuleringen. Er worden geen annuleringskosten of andere administratieve kosten gerekend. Heb je 800 euro betaald, dan krijg je 800 euro terug.

Kan ik mijn boeking omzetten naar een ander evenement of moment?
Nee. Alle boekingen, of dit nu voor een los startbewijs is of een volledig arrangement, worden vanuit Disney geannuleerd. Het is niet mogelijk om via de reserveringslijn je reservering om te zetten naar bijvoorbeeld het Magic Run Weekend.

Disclaimer
Uiteraard proberen we alle informatie zo goed mogelijk weer te geven en hebben we alle informatie gecontroleerd. Wij hebben echter geen directe band met Disney, The Walt Disney Company of Disneyland Paris. Daarom kun je geen rechten ontlenen aan deze informatie.

Hoe denk jij er over?

Inspiratie

Het verleden kan pijn doen. Maar zoals ik het zie kun je er voor weg lopen of er van leren.

— Rafiki