RunDisney 2017

Nog drie weken tot RunDisney 2018

Als dit je eerste seizoen wordt dat je deel gaat nemen aan RunDisney France ben je wellicht benieuwd wat er allemaal op je af gaat komen. Zeker als je nog nooit eerder een loopwedstrijd hebt gedaan. Don’t worry! We got you!

De pre-registratie

Rond deze tijd moet je al een e-mail hebben gekregen van RunDisney met een linkje om je gegevens in te vullen. Dit proces wordt de pre-registratie genoemd. Als je deze e-mail nog niet hebt gekregen dan doe je er verstandig aan om contact op te nemen met de klantenservice van RunDisney via dlp.run.info@disney.com. Om er voor te zorgen dat je geen e-mails mist van RunDisney is het handig om het e-mailadres van RunDisney als vertrouwd contact op te nemen. Het afzendadres van RunDisney is no-reply@info-run.disneylandparis.com.

De pre-registratie doorlopen is vrij simpel. In tegenstelling tot het Frans-talige e-mailtje, is de website om de registratie af te ronden gewoon in het Engels. Als je het linkje uit de e-mail hebt gevolgd krijg je eerst een overzicht van deelnemers in je groep. Een deelnemer is aangemerkt als “leader”. Als leader kun je alle gegevens invullen voor de andere deelnemers of je kunt de deelnemer uitnodigen (“delegeren” om zijn eigen gegevens in te vullen.

Tijdens de pre-registratie lever je over 4 onderdelen informatie aan bij RunDisney: de deelnemer, racegegevens, overige gegevens en waivers of overeenkomsten.

Bij de deelnemergegevens (Participant information) vul je jouw persoonsgegevens in en vul je in welke maat t-shirt je wilt ontvangen. Dit gaat dan over het t-shirt dat je als aandenken krijgt van de wedstrijd. De afgelopen jaren vielen de t-shirt, zeker voor de vrouwen, wat klein uit. Het is lastig om te zeggen of het nu handig is een grotere maat te kiezen. Het zou zomaar kunnen dat RunDisney er voor gekozen heeft om de maatvoering aan te passen na de vele klachten. Overigens kun je tijdens de Expo altijd nog je t-shirt ruilen (als die nog op voorraad zijn).

De racegegevens die je moet verstrekken zijn afhankelijk van je gekozen afstand. Loop je de 5 of 10 kilometer, dan hoef je niet veel gegevens in te vullen. Loop je echter de halve marathon dan wordt je gevraagd om je geschatte eindtijd op te geven. Als je een ervaren loper bent en onder een bepaalde tijd loopt dan moet je een bewijs aanleveren dat je die tijd kunt lopen (“Proof of time”). Voor lopers op de halve marathon geldt nog extra dat je een medische verklaring van een arts moet insturen. Doe je dit niet voor 30 augustus 2018 dan wordt je uitgesloten van deelname – en ja, daar zijn ze in Frankrijk erg streng in. Als je lid bent van een atletiekvereniging dan kun je hier je lidmaatschapgegevens opgeven. Een lidmaatschap bij atletiekvereniging is geen vereiste om deel te nemen op welke afstand dan ook.

De overige vragen wijzen zich vanzelf en zijn afhankelijk van jouw voorkeuren. Het maakt voor je deelname niet uit wat je hier invult.

Bij waivers en overeenkomsten kom je bij de kleine lettertjes ofwel het juridische deel. Je moet hier aangeven dat je akkoord bent met de voorwaarden van deelname en dat je op de hoogte bent van alle regels die gelden.

Hoe denk jij er over?

Inspiratie

Jij bepaald je eigen bestemming en daar heb je geen magie voor nodig. Er zijn helaas ook geen magische oplossingen voor je problemen.

— Merida