Disneyland Paris Princess Run 2020

Nieuw hardloopevenement in Disneyland Paris

Als donderslag bij heldere hemel was daar ineens een aankondiging over een RunDisney-ontwikkeling voor Disneyland Paris. Waar de Amerikaanse parken al jaren meerdere hardloopevenementen hebben heeft Disneyland Paris sinds de start slechts één hardloopevenement gekend. De enige ontwikkeling sinds de start is de toevoeging geweest van een extra afstand: de 10 kilometer.

Vandaag hield Disneyland Paris een soort eigen “Expo” met aankondigingen. Uiteraard ging een groot deel van deze aankondigingen over de uitbreiding van Walt Disney Studios. Maar, onverwacht kwam daar ineens de aankondiging dat Disneyland Paris een tweede RunDisney weekend krijgt!

Het extra hardloopevenement draagt de naam Disneyland Paris Princess Run en gaat gehouden worden in mei. Komend jaar is het weekend gepland op 8, 9 en 10 mei 2020. Of deze naam een vast gegeven is of mogelijk van editie tot editie zal wijzigen is niet bekend.

Over de vorm van het evenement is ook nog niets bekend gemaakt. Als de Princess Run wordt georganiseerd naar het Amerikaanse voorbeeld dan is de opbouw gelijk aan het weekend dat wel kennen van September met de afstanden 5 en 10 kilometer en een halve marathon.

De verkoop van de bibs staat gepland voor oktober 2019. Waarschijnlijk zullen eerst de volledige arrangementen (verblijf + bib) in de verkoop gaan en zullen later in het jaar de losse bibs beschikbaar komen.

Hoe denk jij er over?

Inspiratie

Ohana betekent familie. Familie betekent dat niemand wordt vergeten of achter blijft.

— Stitch