RunDisney 2016 Medailles

Wat doe jij met je medailles?

Als je, net als wij, vaak op Instagram of Pinterest rondkijkt dan kom je ze steeds vaker tegen: medaillehangers. Fraaie rekjes om al die mooie en zwaar verdiende medailles op te hangen waar iedereen ze kan zien. We hebben het dan niet over een plankje met een haakje, maar superstrakke designs.

Deze medaillehangers, of ‘medal hangers‘, kun je bijna niet zelf maken. Gelukkig zijn er nu bedrijven die ze voor je maken. Zo kwamen wij uit bij Allied Medal Hangers. Een klein, Amerikaans familiebedrijf uit Redmond, Washington. Op hun website vind je een fraai assortiment van medaillehangers voor diverse sporten: roeien, karten, racen, hardlopen en zelfs rolschaatsen om er maar een paar te noemen. Belangrijk voor ons kleine kikkerland: ja, ze verzenden internationaal!

Qua design is er voor ieder iets naar zijn zin. Zoek je een simpele hanger, één om je PR’s te verzamelen of zoek je één grote hanger met een rijk design; ze hebben ze. Maar, wat dacht je van een hanger met een Disney-design? Ja – dat is wat je echt wilt natuurlijk! Wacht dat je hier van?

“Magic Universe” medaillehanger door Allied Medal Hangers.

Dit is zo’n beetje de grootste hanger die ze in Disney-design hebben. 30 inch! Omgerekend zo’n 76 centimeter breed. Iets te groot en liever iets naar ontwerp van Disneyland Park in Parijs? They’ve got you covered!

Magic Land Paris” medaillehanger door Allied Medal Hangers.

Deze medaillehanger is in verschillende formaten te krijgen van 45 centimeter breed tot de maximale afmeting van 76 centimeter. Op die laatste kun je wel tot 30 medailles kwijt! Ja, zelfs die grote van RunDisney.

Bestellen

De website van Allied Medal Hangers (www.medalhangers.com) is eenvoudig opgezet. Geen poespas, maar een duidelijk aanbod met duidelijke foto’s. Veel medaillehangers zijn op voorraad, maar sommige zijn “cut to order”. Kies je een medaillehanger uit die categorie, dan duurt de levering iets langer omdat deze speciaal voor jou wordt gemaakt.

Het bestelproces is simpel, overzichtelijk en snel.

Internationaal bestellen schrikt veel mensen af. Toch hoeft dat helemaal niet. Je hebt ook al lang geen credit card meer nodig om in het buitenland te bestellen. Je kunt bijvoorbeeld een dienst als PayPal gebruiken.

We nemen de proef op de som

Bij een Nederlandse winkel heb wij een dergelijk aanbod nog niet gevonden. Daarom gaan we de proef op de som nemen. Wij gaan zo’n medaillehanger bestellen en, als hij zonder schade aan komt, uitproberen. Binnenkort vertellen we je onze ervaringen! En ken jij wel een Nederlandse leverancier? Vertel ons er over!

3 reacties

 • Hey,
  Wat een geweldige blog. Ik heb de Disney run al 4 keer gerent en in september hopelijk voor de 5de keer te kunnen rennen. Ik zou het heel gaaf vinden om mijn medailles ook zo leuk op te hangen. toen ik las dat het uit Amerika kwam had ik gelijk een vraag en hopelijk kan u mij daar antwoord op geven. Zodra u het ontvangen heeft, moest u toen nog kosten betalen ? zoals douane kosten en invoerrechten ?

  vriendelijke groet,
  Manon

  • Hoi Manon,
   De verzending uit Amerika ging heel makkelijk. Ik heb geen extra kosten gehad zoals invoerrechten. Het is maar net of de Douane jouw pakket eruit pikt dus ik heb in die zin geluk gehad. Als dat gebeurd dan betaal je tot een bestelbedrag van 150 euro geen invoerrechten, maar moet je nog wel de naheffing BTW betalen. Je kunt hier berekenen wat je maximaal zou moeten betalen als de Douane je pakket controleert: http://www.invoercalculator.nl/

Inspiratie

Ohana betekent familie. Familie betekent dat niemand wordt vergeten of achter blijft.

— Stitch