Wat doe jij met je medailles? Deel 2

De heilige plakkaten lagen hier al enige tijd stof te vangen in een hoek bij gebrek aan een mooie manier om de medailles bij elkaar te vertonen. Op zoek naar… iets. En zo kwamen we uit bij een medaillehanger in Disney-thema. We bestelden er één bij Allied Metal Hangers.

Levertijd
We bestelden de hanger op 23 april. Het model dat we kozen, de Magic Land Paris, had de status “cut to order”. Dat betekent dat de hanger niet op voorraad wordt gehouden en na jouw bestelling voor jou wordt gemaakt. We hielden dus rekening met een langere levertijd, maar tot onze verrassing werd de hanger al op 24 april vanuit Amerika verzonden.

Een kleine week later, op 30 april, stond de koerier van FedEx voor de deur met een grote platte doos.

Her en der wat deuken op de doos, maar gelukkig heel gearriveerd.

Dan bij het openen van de doos toch een beetje waar we bang voor waren; een beschadiging. De fotografen onder ons zullen misschien denken dat de lens van de camera het beeld iets opgerekt heeft door de bolling aan de onderzijde. Helaas, het rek loopt een beetje krom. Het lijkt er op dat het pakket aan de rechterzijde klem heeft gezeten of een klap heeft gehad waardoor het verbogen is. Als gevolg daarvan is ook de boog aan de bovenzijde (rechts naast het kasteel) verbogen. Kijken hoe we dat op gaan lossen.

In het pakket
Wat vinden we verder nog in het pakket.

Naast de medaillehanger zelf zijn er montagematerialen meegeleverd (pluggen, schroeven en kunststof afstandhouders, een simpele handleiding en clipjes om de medailles te kunnen inkorten als dat nodig mocht zijn.

Kwaliteit van de hanger
Ondanks de kleine beschadiging is de hanger van zware kwaliteit. De afwerking is prima en de hanger is zeer gedetailleerd. Nergens kom je een scherp randje tegen waar je je per ongeluk aan zou kunnen bezeren. Hieronder een aantal detailfoto’s.

Installatie
Voor de installatie heb je een boormachine nodig, een boortje voor de ondergrond waarin je wilt boren, een waterpas en een schroevendraaier (of bitje). Controleer even of de bijgeleverde pluggen geschikt zijn voor de ondergrond waar je ze in wilt plaatsen. Ik heb deze plugjes gebruikt in een betonnen muur en dat werkte prima.

Het ophangen van de medaillehanger is geen hogere wiskunde. Je kiest een mooie plek uit waar je medailles het aandachtspunt van je muur vormen. Houd wel even rekening met de lengte van de medailles zodat ze nergens tegen aan of op hangen.

Nadat je hebt bepaald waar het rek komt te hangen is het belangrijk dat het rek zo recht/horizontaal mogelijk komt te hangen. Daarvoor heb ik eerst de medaillehanger tegen de muur gehouden en het bevestigingspunt linksboven gemarkeerd met een potlood. Vervolgens heb ik dit gat geboord, een plug geplaatst en de medaillehanger deels vastgeschroefd. Let op als je gaat schroeven dat je niet uitschiet. Je schroevendraaier of schroefbit kan het metalen oppervlak lelijk beschadigen.

Deze bevestiging is tijdelijk om alle andere bevestigingspunten te markeren. Houd nu een waterpas tegen de onderkant van de hanger en verschuif de medaillehanger tot hij waterpas hangt. Markeer nu alle andere bevestigingspunten met een potlood.

Schroef de medaillehanger weer los en boor alle andere bevestigingspunten. Plaats pluggen in alle gaten. Pak nu de afstandhouders en schroeven erbij. Bevestiging de medaillehanger aan de muur door de schroef door een van de voorgeboorde gaten te doen en schuif aan de achterzijde een kunststof afstandhouder over de schroef. Schroef nu de medaillehanger vast op de bevestigingspunten. Voila! Klaar!

Medailles ophangen
Na de installatie is de kans groot dat er stof en vingerafdrukken op het metaal aanwezig zijn. Met een vochtig doekje en niet agressief schoonmaakmiddel veeg je deze er zo af. Doe dit voor je de medailles gaat ophangen, dat is wel zo makkelijk.

Denk alvast een beetje na over hoe je de medailles wilt gaan organiseren. In mijn geval bestaat de hanger uit vier kolommen en drie rijen. In de kolommen verdeel ik mijn medailles op afstand. De 5K in de eerste kolom, dan de 10K, dan de halve marathon en tot slot de medailles van de Challenges.

De medailles van RunDisney zijn allemaal van gelijke lengte en dat komt mooi uit. Als je medailles hebt van ongelijke lengte dan kun je de kunststof clipjes gebruiken om ze op lengte te maken. In mijn geval ziet het eindresultaat er zo uit:

Hoe heb jij je medailles een mooie plek gegeven in huis? We zijn erg benieuwd! Deel je creativiteit in de reacties hieronder of stuur ons een foto op info@dutchdisney.nl

Hoe denk jij er over?

Inspiratie

Stap eens in de voetstappen van een vreemdeling en je zult dingen ontdekken die je nooit hebt gekend.

— Pocahontas