Coffeegrinder

Segafredo blijft koffiepartner

In 2011 volgde Segafredo Nescafé op als de partner van Disneyland Parijs om koffie en aanverwante artikelen te leveren. Nu is bekend gemaakt dat het contract met Segafredo verlengd is. Tot wanneer het contract loopt is niet bekend gemaakt.

Opvallend is dat het contract geldt voor de beide parken en alle officiële Disney-hotels, behalve voor hotel Santa Fe. Nu werd in februari al bekend dat Starbucks een kleine vestiging zou openen in het hotel. Dat lijkt echter geen reden te zijn dat het contract niet geldt voor Santa Fe. Immers heeft ook Cheyenne inmiddels een kleine Starbucks en staat Sequoia Lodge op de nominatie om in het laatste kwartaal van 2017 te worden voorzien van een Starbucks.

De koffie die Segafredo levert is een specifieke blend die uniek voor Disneyland Parijs is ontwikkeld. Het contract zal Segafredo geen windeieren leggen als je bedenkt dat er per jaar zo’n 60 ton aan gemalen koffie wordt verbruikt. Als je uitgaat van 12 gram koffie per kopje dan levert een simpele rekensom op dat er jaarlijks 5 miljoen kopjes koffie worden geschonken. Proost!

Hoe denk jij er over?

Inspiratie

Al onze dromen kunnen uitkomen – als we de moed hebben om ze na te jagen.

— Pat Williams