Disney Village

Roltrap zorgt voor paniek

Afgelopen zaterdagavond zorgde een defecte roltrap voor flinke paniek bij Disney Village. Eén van de grote roltrappen bij de metro raakte ging met veel kabaal kapot. Door bezoekers werd dit geluid ervaren als een explosie of zelfs schoten waarna er paniek uitbrak en velen het op een lopen zetten.

Op social media verschenen daarna ook berichten die spraken over geweld, maar de hulpdiensten bevestigden al snel dat daar absoluut geen sprake van was. De lokale autoriteiten plaatsen nog een oproep om geen valse informatie via berichten te verspreiden en alleen af te gaan op officiële berichtgeving van de autoriteiten.

Omdat eerst niet duidelijk was wat zich afspeelde zijn hulpdiensten snel ter plaatse gekomen, waaronder bewapende veiligheidsdiensten zo is ook te zien op deze foto:

Vele bezoekers werden weggeleid via wegen achter de schermen of tijdelijk vastgehouden in winkels en restaurants tot de situatie weer veilig werd verklaard. Franse media melden dat enkele personen licht gewond zijn geraakt.

Hoe denk jij er over?

Inspiratie

Al onze dromen kunnen uitkomen – als we de moed hebben om ze na te jagen.

— Pat Williams