Protest in Disneyland Park

Als je op deze zonnige zaterdag door de poorten loopt richting Disneyland Park mocht je daar nog wel eens verrast worden door een enorme bende.

De bende is het gevolg van een protest door medewerkers van de firma ONET die meer salaris willen. Om hun standpunten kracht bij te zetten hebben ze een ravage aangericht op het voorplein tussen de ingang van Disneyland Park en het treinstation van Mainstreet USA. Grote kans overigens dat die naam je helemaal niets zegt.

ONET is een grote bedrijfsgroep in Frankrijk, vergelijkbaar met Facilicom in Nederland. De groep herbergt diverse faciliteiten, waaronder zorg, beveiliging en schoonmaakdiensten. Het bedrijf bestaat in de huidige vorm sinds 1950.

Het is overigens niet de eerste keer dat deze medewerkers demonstreren. In 2016 hielden zij al exact hetzelfde protest.

Disney heeft niet gereageerd op het protest, maar lijkt het schoorvoetend toe te laten. Bezoekers zijn daarmee allerminst tevreden. “Hallo Disneyland Paris, met de toegangsprijzen is dit ontvangst meer dan de limiet! Hoe gaan jullie dit compenseren? Vuilnis, lawaai en vooral lange wachttijden! Het is onacceptabel!twittert Alex boos.

Waarom Disney het toestaat is onduidelijk en bovenal onbegrijpelijk. ONET is een externe partij die Disney heeft gecontracteerd om buiten de sluitingstijden om schoon te maken in de parken. Zoals wij klant zijn bij Disney is Disney klant bij ONET. Dat medewerkers van ONET willen demonstreren voor betere arbeidsomstandigheden staat hen natuurlijk volkomen vrij. Maar waarom zou je daarmee één van je grotere klanten lastig gaan vallen? Natuurlijk trek je hiermee aandacht, maar vergeet ook niet dat je hiermee je ruiten ingooit.

Misschien wordt het dan toch eens hoog tijd dat Disney deze dienst vaarwel zegt en eigen personeel aanstelt voor deze taken. Het zal de kwaliteit zeker ten goede komen.

Hoe denk jij er over?

Inspiratie

Het verleden kan pijn doen. Maar zoals ik het zie kun je er voor weg lopen of er van leren.

— Rafiki