Prijzen nog verder omhoog

Als je dacht dat de prijzen niet verder omhoog konden dan heb je het mis. Disneyland Paris knijpt nog iets harder in de citroen en verhoogd de prijzen voor losse tickets en abonnementen per april 2019.

Toegangstickets

De prijs voor een los ticket voor beide parken gaat per april naar een stevige 109 euro (prijs per volwassene, ticket voor beide parken en geldig voor 1 dag). Vorig jaar november werd de prijs ook al opgeschroefd en zo zijn er gestaag prijsverhogingen doorgevoerd over de afgelopen jaren.

1 ticket, 2 parkenPrijsverhogingNieuwe prijs
april 2012€ 74
april 2017€ 94
3 november 2017+9€ 99
7 november 2018+5€ 105
april 2019+4€ 109

Abonnementen

Ook de abonnementen ontkomen niet aan de prijsverhogingen. Disney claimt dat zij nog steeds “de meest voordelige optie blijven”, maar om de prijs voor een abonnement in één keer op tafel te leggen is toch nog een stevig bedrag.

Pass Annual Infinity

Vorig jaar maart werden de prijzen van de abonnementen ook al verhoogd, op de Infinity jaarpas na. Dat maakt Disney dit jaar “goed” door de Infinity gelijk de grootste prijsverhoging te geven met wel 50 euro. De nieuwe prijs komt daarmee op 449 euro. Met deze jaarpas krijg je dan wel het gehele jaar toegang tot de beide parken.

Als je genoegen neemt met een abonnement waarbij enkele dagen per jaar geblokkeerd zijn kom je uit bij het Magic Plus-abonnement dat 350 dagen per jaar geldig is. Dit abonnement stijgt met 40 euro naar 299 euro.

Pass Annual Magic Flex

Het Magic Flex-abonnement, waarmee je 300 dagen per jaar toegang tot de parken hebt, kost straks 259 euro in plaats van 219 euro. Tot slot kun je nog kiezen voor de Discovery-pas. Hiermee heb je 150 dagen per jaar toegang en daarvoor betaal je straks 179 euro, een prijsverhoging van 30 euro.

In een reactie aan de blog Loopings laat een Disney-woordvoerder ter verdediging weten: “Deze prijsevolutie hangt samen met de tarieven van onze dagkaartjes. Jaarpassen blijven de meest voordelige oplossing om het hele jaar door van de Disney-parken te genieten.”

Wanneer is de grens bereikt?

De grote vraag is natuurlijk waar ligt het plafond voor de toegangsprijzen? Ter vergelijking een aantal prijzen van andere pretparken in Frankrijk. (prijzen aan de kassa voor een volwassene, geldig voor 1 dag)

Puy du Fou€ 36
Walibi Rhône-Alpes€ 33
Vulcania€ 25
Réserve Africaine de Sigean€ 31
Marineland France€ 39
Parc Astérix€ 51

Bij de prijzen moet dan opgemerkt worden dat een ticket bij Disneyland je toegang geeft tot 2 parken, wat bij bovenstaande parken niet het geval is. Daarna is er natuurlijk de discussie over aanbod en kwaliteit wat voor verschillende meningen vatbaar is. Wat buiten kijf staat is dat Disneyland Paris voor het laatst in de aanloop naar de “25ste Verjaardag” het park weer op het oude belevingsniveau heeft gebracht door veel achterstallig onderhoud weg te poetsen. Tegelijkertijd is er al jaren geen nieuwe attractie geopend en zijn er nog steeds diverse attracties langere tijd gesloten.

In de toekomst ligt weliswaar de uitbreiding van Walt Disney Studios Park, maar tot dat volledig open gaat voor het grote publiek kunnen we al snel 5 jaar verder zijn. Mocht Disney deze uitbreiding aangrijpen om de prijzen opnieuw te verhogen dan is het de vraag waar het op gaat houden. Betalen we straks 125 euro voor een los ticket?

Hoe denk jij er over?

Inspiratie

Sommige mensen zijn het waard om voor te smelten.

— Olaf