Phantom Manor

Phantom Manor gaat weer open!

Meer als een jaar geleden sloot het spookslot Phantom Manor zijn deuren voor het publiek. Als één van de laatste attracties in Disneyland Paris kreeg het een grote onderhoudsbeurt.

Sinds de sluiting is de verwachting al meerdere malen uitgesteld. De originele opening stond gepland voor het najaar van 2018. Dat werd uiteindelijk januari 2019 en zo is elke maand van 2019 wel genoemd als mogelijke maand waar Phantom Manor zijn deuren weer zou openen.

Afgelopen vrijdag werd er een bijeenkomst gehouden voor Insidears, het ambassadeursprogramma van Disneyland Paris. Hier is veel nieuws gepresenteerd door Disneyland Paris en zo ook werd er gesproken over Phantom Manor. Het hoge woord is er uit: 3 mei 2019 gaat Phantom Manor weer open voor het publiek! Curious Axel rekent ons even voor hoe lang de attractie dan uiteindelijk dicht is geweest:

Waar de vertraging uiteindelijk aan te wijten is geweest is nog steeds giswerk. Disney heeft zoals gewoon daar geen mededelingen over gedaan.

De afgelopen maanden is het gebouw lang verstopt geweest achter steigers. In elk geval zijn er dus aan de buitenzijde onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd. Ook is al eerder bekend geworden dat de verhaallijn “duidelijker” gemaakt zou worden.

Tom Fitzgerald vertelde afgelopen vrijdag: “We wilden dieper in het verhaal gaan en duidelijker vertellen wie nu eigenlijk de Phantom is.” Om niet alles te verklappen laten we graag zelf ontdekken wie dat nu eigenlijk is. Er zijn ook nieuwe animaties in de rit aangebracht en worden er nieuwe technieken gebruikt om de attractie meer levensecht te maken.

Eerder is de prieel in de voortuin al open gegaan voor het publiek. Deze nieuwe toevoeging wordt gebruikt voor meet ‘n greets zoals nu al met Mickey in zijn speciale outfit.

Hoe denk jij er over?

Inspiratie

Weet je wat je moet doen als het leven tegen zit? Gewoon blijven zwemmen!

— Dory