Petitie voor Dapper Dan’s

Na het toch wel verrassende nieuws tijdens Insidears First Anniversary dat Dapper Dan’s Hair Cuts moest gaan verhuizen zijn fans in de bres gesprongen voor de kapsalon. Op Change.org is een petitie gestart om Dapper Dan’s te behouden.

De kapper zal verplaatsen naar de Liberty Arcade, maar we weten niet precies wat zijn nieuwe werkplek zal worden. Dapper Dan’s Haircuts is een juweel van Disneyland Parijs. Deze artistieke perfectie zal moeilijk te evenaren zijn.“, schrijft de starter van de petitie Marc LOCK.

De petitie is 12 april gestart, maar echt storm loopt het nog niet. Ten tijde van het schrijven van dit artikel zijn er slechts 10 medestrijders in het behoud van Dapper Dan’s huidige plek.

In de plannen van Disney gaat Dapper Dan’s plaats maken voor uitbreiding van Emporium, reeds één van de grootste winkels in Disneyland Paris. Geheel verloren zal de kapper niet gaan. Disney heeft aangegeven de shop een nieuwe plek in de Liberty Arcade te geven – de overdekte gangen langs Main Street USA. De exacte plaats is niet bekend gemaakt. Geruchten wijzen naar de plek waar een shop is gevestigd die glazen en kristallen souvenirs verkoopt.

Ook zal de naam veranderd worden. De nieuwe shop zal voortaan de naam Liberty Barbershop dragen. Een aanpassing die wij niet helemaal begrijpen. Vanaf de opening in 1992 is de shop namelijk al bekend als Dapper Dan’s Hair Cuts en deze naam wordt in Disneyland Paris voor niets anders gebruikt.

Hoe denk jij er over?

Inspiratie

Stap eens in de voetstappen van een vreemdeling en je zult dingen ontdekken die je nooit hebt gekend.

— Pocahontas