Parkeerplaats wordt groen

Werkzaamheden. Als gast in Disneyland heb je er een soort haat-liefde-verhouding mee. Je weet dat het nodig is om het park spic en span te houden, maar de saaie afschermingen staan allerminst fraai op je vakantiefoto’s en het is nog vervelende als jouw favoriete attractie juist tijdens je verblijf is gesloten voor onderhoud. Het gevoel kennen we allemaal. Als je binnenkort met de auto naar Disneyland Paris gaat dan wordt je al op de parkeerplaats geconfronteerd met dit fenomeen.

Op een zonnige dag parkeer je straks je auto netjes overdekt op de parkeerplaatsen. Niet met zomaar een dak. Nee, een dak van zonnepanelen! De werkzaamheden beginnen dit jaar en lopen door tot 2023 en zal in delen uitgevoerd worden.

Disney heeft al wat ervaring met het gebruik van zonnepanelen. Hoewel het parkeerterrein de eerste toepassing is in Frankrijk heeft Disney al in ervaring opgedaan in Amerika. Vorig jaar werd in Florida een terrein gebouwd met een half miljoen zonnepanelen. In de vorm van Mickey Mouse, hoe kan het ook anders.

500.00 zonnepanelen bij Disney World, Florida.

Nu zullen de zonnepanelen van de parkeerplaats niet in de vorm van Mickey Mouse neergelegd worden, maar het is wel te hopen dat Disney niet vergeet om de Imagineers hun licht te laten schijnen op de saaie zonnepanelen.

Voor deze groene oplossing werkt Disney samen met Urbasolar. Het van oorsprong Franse bedrijf heeft de afgelopen 12 jaar veel ervaring opgedaan in het creatief toepassen van zonnepanelen. Een aantal van hun oplossingen:

Hoe denk jij er over?

Inspiratie

Disneyland zal nooit klaar zijn. Het zal blijven groeien zolang er verbeelding in de wereld bestaat.

— Walt Disney