Disneyland Railroad

Na Phantom Manor nog meer vertragingen

Na vele malen van uitstel ging vorige week dan eindelijk de opening van Phantom Manor door. Waarom de opening meermaals werd uitgesteld is door Disney nooit bekend gemaakt.

Deze langverwachte opening valt nu in de schaduw van nog meer vertragingen. Disneyland Railroad, de stoomtrein die het gehele Disneyland Park rondgaat, is sinds november 2018 al gesloten. Volgens de originele planning had de trein in het voorjaar van 2019 weer moeten gaan rijden. Toch zijn alle stations nog steeds gesloten en is de stoomfluit van de trein nog niet te horen.

De verwachting is dat de treinen nu pas in het najaar van 2019 zullen gaan rijden. Waarom er ook bij deze attractie vertraging optreed in het onderhoud is ook nu weer door Disney niet bekend gemaakt.

Naast Disneyland Railroad zijn er nog diverse attracties gesloten. Autopia staat al maanden in de steigers en recent is ook Dumbo the Flying Elephant gesloten. Als je kijkt naar de recente release van de gelijknamige live-action film dan komt de sluiting op een ongelukkig moment. Zo mist Disney een belangrijk link tussen het park en de film. Zeker een gemis voor de bezoekers. Als bij deze renovatie alles goed verloopt gaat Dumbo halverwege juni weer open.

Begin mei werd al bekend dat Autopia ook al vertraging had opgelopen en zeker tot eind 2019 gesloten zal blijven. Volgens de kalender staat de opening echter nog gepland voor juni 2019.

Discoveryland mist naast Autopia vandaag nog een belangrijke bezoekersfavoriet: Buzz Lightyear Laser Blast is ook gesloten voor onderhoud. Dit lijkt echter een kort ongepland onderhoud.

Hoe denk jij er over?

Inspiratie

Ohana betekent familie. Familie betekent dat niemand wordt vergeten of achter blijft.

— Stitch