Salon Mickey

Geen korting aandeelhouders

Diverse leden van de Club Auctionaire hebben aan Salon Mickey laten weten dat zij niet de gebruikelijke kortingen kregen in de restaurants. Normaal gesproken ontvangen leden een vaste korting van 15% op de rekening, maar door Cast Members werd aangegeven dat de pas niet meer geldig zou zijn of niet werd geaccepteerd door de kassa. In enkele gevallen werd de korting alsnog handmatig door een Cast Member verwerkt.

Op 3 april 2017 zijn alle leden van de club geïnformeerd over de gevolgen van het herstructureringsprogramma van Disneyland Parijs. Met het vervallen van de aandelen EuroDisney SCA is ook het bestaansrecht van de Club Auctionaire vervallen. In de overgangsperiode werd toegezegd dat alle ledenpassen geldig zouden blijven gedurende het herstructureringsprogramma. Tegelijkertijd zouden alle bijbehorende voordelen en services actief blijven. De korting in restaurants zou, naar zeggen van Disney, dus nog altijd geldig moeten zijn.

Een mogelijke verklaring is de omwisseling van de passen. In de email aan de leden schrijft Disney namelijk dat de huidige passen geldig blijven tot afronding van het herstructureringsprogramma. Nu het programma afgerond is zijn alle passen feitelijk vervallen ondanks dat nog niet van alle passen hun geldigheid is verlopen. Na afronding zouden alle leden een nieuwe en laatste pas krijgen, geldig voor 10 jaar. Tot op heden zijn er nog geen berichten ontvangen dat leden deze nieuwe pas al hebben ontvangen.

Hoe denk jij er over?

Inspiratie

Als je nieuwsgierig bent, vind je veel interessante dingen om te doen.

— Walt Disney