Disneyland Park Frontierland vanuit de lucht

Dronevlieger opnieuw in de fout boven Disneyland Park

De parken in Disneyland Paris blijken toch erg aantrekkelijk om vanuit de lucht te bekijken. Uitgebreid beeldmateriaal is helaas niet veel beschikbaar. Eén van de weinige filmpjes is deze die door Disney zelf gepubliceerd is.

Met de komst van drones die je zelfs in je rugzak mee kan nemen is het dan ook steeds aantrekkelijker geworden om Disneyland van boven in beeld te brengen. In de huisregels is er geen verbod op zo’n drone, maar veel bezoekers weten niet dat er boven Disneyland Paris een gesloten vlieggebied is ingesteld en je er dus niet mag vliegen. Zelfs niet met een drone.

Zo ook een Duitse bezoeker die afgelopen woensdagavond nog snel voor zijn terugreis naar huis even wat memorabele beelden wilden maken. Memorabel werd dat zeker, maar niet op de manier zoals de bezoeker zich had voorgesteld. Kort nadat de man zijn drone vanaf Town Square de lucht in had gestuurd werd hij al opgemerkt door de beveiliging.

Politiebureau in Serris.

De vakantie van deze Duitser werd op kosten van de Franse staat met één nacht verlengd, maar wel op het politiebureau in Chessy. Vast en zeker een minder comfortabel verblijf dan hij zich van zijn vakantie had voorgesteld.

De Duitse man is overigens niet de eerste bezoeker die fout in ging. In 2014 werd al een fotograaf opgepakt voor dezelfde overtreding. Toen werd nog een gevangenisstraf geeist, maar zover kwam het niet voor de iets te enthousiaste bezoeker. Zowel toen als nu deze bezoeker werden met een stevige reprimande door de rechtbank van Meaux weer in vrijheid gesteld.

Hoe denk jij er over?

Inspiratie

Ohana betekent familie. Familie betekent dat niemand wordt vergeten of achter blijft.

— Stitch