Disneyland Paris doneert planten

Achter de schermen werken cast members aan de eigen voorraad planten, bloemen en bomen die de beide parken rijk zijn. Als je ooit de 10 kilometer of halve marathon van RunDisney hebt gelopen dan is de kans groot dat je langs de kassen van de kwekers bent gekomen.

De groeiende planten en bloemen trekken zich gelukkig niets aan van de coronacrisis en groeien er in de kassen stevig op los. Helaas zullen ze nooit stralen langs de routes van de parades of bij de terrassen in Disneyland Paris nu de parken al enige tijd zijn gesloten. Gelukkig gaat de bloemenpracht niet verloren.

Planten die geen plekje in de parken zullen krijgen worden gedoneerd aan de gemeenschap rondom Disneyland Paris. Afgelopen 15 juli hebben vrijwilligers van de Disney VoluntEARS de planten samen met bewoners de planten gepoot bij het kasteel van

In totaal kregen 16.269 planten een nieuw thuis. Een deel werd aangeplant in de tuinen van Château de Coupvray, delen werden geschonken aan scholen en een groot deel werd weggegeven aan bewoners in de nabij gelegen plaatsen.

24 juni verrasten de Disney VoluntEARS de zorgmedewerkers van het ziekenhuis in Jossigny door de tekst “MERCI” (bedankt) uit te beelden met plantjes.

Disney VoluntEARS bij het ziekenhuis in Jossigny. Foto: ghef.fr

Hoe denk jij er over?

Inspiratie

Ohana betekent familie. Familie betekent dat niemand wordt vergeten of achter blijft.

— Stitch