Hotel New York

Cheyenne dicht, nog 2 hotels open

Nog geen maand na de opening sluit Hotel Cheyenne alweer de deuren. Nog maar net weer geopend en toch gaat 30 september het hotel alweer op slot.

De geruchten waren er al, maar door Natasja Rafalski is inmiddels aan de cast members bevestigd dat het hotel inderdaad weer gaat sluiten. Disney lijkt daarmee zoekende naar de juiste balans tussen het aanbieden van voldoende aantrekkelijke mogelijkheden voor bezoekers en de kosten die het maakt bij het openhouden van beperkt gevulde hotels.

De sluiting van Cheyenne is daarmee geen merkwaardige keuze. Samen met Hotel Santa Fé behoort het tot de “budgethotels” van Disney. Recent is de laatstgenoemde nog helemaal bijgewerkt waar Cheyenne alleen een flinke opknapbeurt van het restaurant mocht zien gebeuren.

Voor bezoekers wordt de keuze voorlopig nog meer beperkt tot feitelijk alleen de hotels New Port Bay Club en Santa Fé. Pas in de eerste week van december zal het Disneyland Hotel weer open gaan, gevolgd door Sequoia Lodge in mei 2021.

Voor Davy Crockett Ranch is nog geen heropeningsdatum bekend gemaakt, maar gezien de weinige bezoekers in de winter verwachten wij dat deze pas halverwege het voorjaar open zal gaan.

Marvelfans zitten ook nog in onzekerheid. Voormalig hotel New York zit sinds januari 2019 in een grootse verbouwing om gehuld te worden in het thema van Marvel en superhelden. Oorspronkelijk zou het hotel geopend worden eind 2020. Boekingen worden echter nog niet geaccepteerd en de bouwwerkzaamheden hebben tijdelijk stil gelegen door de coronacrisis. Met enige positiviteit zien we dit hotel niet eerder openen dan het eerste half jaar van 2021, hoewel Disney nog geen officiële heropeningsdatum heeft genoemd.

Hoe denk jij er over?

Inspiratie

Stap eens in de voetstappen van een vreemdeling en je zult dingen ontdekken die je nooit hebt gekend.

— Pocahontas